ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
36,6672
EURO
40,0197
ALTIN
3.554,62
BIST
10.862,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Yağmurlu
16°C
Adıyaman
16°C
Yağmurlu
Çarşamba Kar Yağışlı
5°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
8°C
Cuma Az Bulutlu
11°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
14°C

Başkan Torunoğlu, Cumhurbaşkanı yardımcısı Yılmaz’a Adıyaman’ın sorunlarını aktardı

Gülbahar SÜNGÜ – Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Torunoğlu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında Şanlıurfa’da düzenlenen “GAP Eylem Planı Bilgilendirme ve İstişare Toplantısı”nda Adıyaman’ın ekonomik ve sosyal sorunlarını dile getirdi.

Başkan Torunoğlu, Cumhurbaşkanı yardımcısı Yılmaz’a Adıyaman’ın sorunlarını aktardı

Toplantıya Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ile bölge valileri ve çok sayıda davetli katıldı.

“Sulu Tarım Adıyaman’ın Kurtuluşu Olacak”

Toplantıda konuşan ATSO Başkanı Mehmet Torunoğlu, tarım sektörünün karşı karşıya olduğu sorunlara dikkat çekti. Susuz tarım nedeniyle verimliliğin düşük olduğunu belirten Torunoğlu, Adıyaman’da acilen sulama barajlarının tamamlanması gerektiğini vurguladı:

“Adıyaman’da susuz tarım kıt kanaat idare edilmektedir. Sulu tarıma geçiş, hem tarım desenini hem de bölge ekonomisini dönüştürecektir. Koçali, Gömükan ve Çetintepe barajlarının tamamlanması ile 1 milyon 750 bin dekar arazi sulanacak, ilimizin ürün deseni tamamen değişecektir. Bu barajların tamamlanması Adıyaman için hayati bir öneme sahiptir.”

Torunoğlu, artan girdi maliyetleri nedeniyle tarım sektörünün zorluklar yaşadığını ve yeni yatırımlardan kaçınıldığını belirterek, tarım sektörüne sanayi sektörüne benzer teşviklerin sağlanması gerektiğini söyledi.

“2026 Yılı Nemrut Yılı Olsun”

Adıyaman’ın turizm potansiyeline de değinen Torunoğlu, 2026 yılının “Nemrut Yılı” ilan edilmesi çağrısında bulundu. Nemrut Dağı’nın ulusal ve uluslararası tanıtımıyla bölge turizminin canlanacağını ifade eden Torunoğlu, şu açıklamalarda bulundu:

“Nemrut Dağı, insanlığın ortak mirasıdır. İki bin yılı aşkın süredir medeniyetlere tanıklık eden bu eşsiz değer, Adıyaman’ın ekonomisinde ‘bacasız sanayi’ olarak büyük bir yer tutmaktadır. Depremle zor günler geçiren şehrimizin toparlanması için 2026 yılının ‘Nemrut Yılı’ ilan edilmesi ve Nemrut Dağı’nın uluslararası düzeyde tanıtılması, Adıyaman turizmine yapılabilecek en büyük katkı olacaktır.”

GAP Eylem Planı ve Bölgesel Kalkınma

Toplantıda, Cumhurbaşkanlığının onayıyla yürürlüğe giren ve 2024-2028 yıllarını kapsayan GAP Eylem Planı kapsamında başlatılacak projeler de ele alındı. Plan çerçevesinde barajlar, su kanalları, tarım, enerji, sanayi ve ürün çeşitliliğine yönelik çalışmaların hızlandırılması hedefleniyor.

Torunoğlu, Adıyaman’ın sanayi, tarım ve turizm alanlarında yapılacak yatırımlarla toparlanabileceğini vurgulayarak, bölgenin geleceği için iş birliği çağrısında bulundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.